Att tänka på inför utlandsresan

När du ska ut och resa, vare sig det är för nytta eller nöje, kan det var bra att tänka på dessa tips för att underlätta inför resan och göra den till den bästa resan du kan göra!

Kolla upp vädret för tiden du är där

Tänk på att kolla upp vad för väder och temperatur som förväntas vara under tiden du är iväg. Vi alla har nog någon gång varit med om att ha packat för många par byxor när shorts var det som borde ha packats. Att kolla upp det vanligaste vädret vid årstiden och månaden som resan ska göras i kan göra att man undviker att packa onödiga kläder. Om möjligheten finns, fråga hotellpersonalen eller människor i området du ska till vad temperaturerna känns som – det kan skilja mot vad som står!

Vad är det för typ av resa?

Tänk på vad det är för typ av resa som du ska göra. Ska du iväg för en jobbresa är det troligt att du inte hinner se så mycket mer av resmålet är där jobbet ska utföras, packa därefter så slipper du gräma dig över du packade de där badkläderna trots att tiden inte fanns. Se över hur schemat kommer att vara och provpacka några gånger innan du packar för sista gången. Det kan vara en idé att investera i vacuumpåsar eller packpåsar för att få bättre plats för dina saker och för att lättare hålla i ordning på till exempel smutsiga kläder och de rena kläderna, ännu fler tips kan du se under fem sorters resebagage och tillbehör.

Bildkälla: Reviewed

Varmt klimat

Om det är till ett varmt land du ska åka är det värt att tänka på att inte glömma bort att dricka vatten. När man är utanför hotellet kan det vara svårt att komma ihåg att dricka och hålla vätskenivån uppe, det är därför bra att komma ihåg att ta med vattenflaskor. Det finns många varianter av vattenflaskor som är gjorda för att ta med sig när man är ute och går. Många städer ser till att tillgång till vatten finns ute, till exempel i parker, men även på andra ställen, fråga också om det när du är ute och går, de flesta människor gillar att få hjälpa till och visar gärna vart du kan fylla på. I hundparker kan det finnas både till hunden och dess människa.

Skicka över pengar

Ibland kan man behöva att föra över pengar till en annan bank både i jobbet och som privat, hur man lättast går till väga finns information om på hur skickar man pengar utomlands. Det kan vara bra att veta inför köp när du är utanför Sveriges gränser och att överlag ha koll på så det inte kan uppstå några problem på din resa. Idag är det enkelt att flytta över pengar tack vare digitalisering och det finns hjälp och tips att få snabbt och enkelt.

Ha med en lagom summa pengar när du går ut

När du reser utomlands är det även ett tips att inte förvara dina kontanter på samma ställe. Dela gärna upp dem i olika högar för dagen eller för de timmar du planerar att vara ute. Ha en del i plånboken, några i en svåråtkomlig ficka och några kvar i rummet på hotellet, gärna i ett kassaskåp om ett sådant finns. Var kreativ med dina pengaställen!

 

     Bildkälla: Escapeaway

Kollektivtrafiken kan vara en upplevelse i sig

Se till att kolla upp hur kollektivtrafiken ser ut om du inte planerar på att köra bil eller att ta en taxi varje gång du ska iväg. Vissa städer har flera sätt att ta sig runt på, men oftast är det smidigaste att resa med tunnelbana om sådan finns men vill du uppleva stället du rest till brukar buss vara det bästa alternativet. För att hitta det bästa resesättet för dig så är det bra att göra lite efterforskningar för att hitta det ultimata för dig och platsen du kommer att befinna dig på. Om du tar buss, spårvagn eller tåg kommer du att kunna se mycket av platsen du är på medan du tar dig fram och detta kan vara en upplevelse i sig, det kan vara lättare att titta upp och se vackra byggnader och snabbt upptäcka vackra platser. Det är viktigt att tänka på att utomlands kan sättet att betala kollektivtrafiken på vara olika än hemma, om det är kontanter eller kort som gäller.

 

    Bildkälla: Expressen

Kolla passets giltighet

Kom ihåg att kolla när ditt pass går ut och kolla upp om din utomlandsresa är till ett land där de kräver att passet ska vara giltig en tid efter din inresetid. Vissa länder kräver att passet ska vara giltig i sex månader efter att du har rest in, vilket är betydande för om du ens får komma in i landet, kolla upp i tid!