SAS-flygplan

SAS satsar på det skandinaviska

Från Löjrom från Kalix i Businessclass till potatischips från Skåne i ekonomiklass – flygbolaget SAS satsar fullt ut med smaker från Skandinavien!

För en utomstående så verkar SAS gå all-in på det skandinaviska köket i ombordmenyn. Vår misstanke bekräftas i den här intervjun med Johan Gillström för sajten www.whisky.nu. Johan Gillström jobbar i det fyra man starta teamet som väljer ut den mat och dryck som serveras ombord och i SAS egna lounger. Johan säger bland annat i intervjun:

”Vi har väldigt många fina producenter från Skandinavien och vi är väldigt stolta över att kunna lyfta fram dessa gentemot våra kunder och visa hantverket som finns i Skandinavien. Men det är viktigt att poängtera att vi väljer skandinaviska leverantörer som är ”best in class”. Produkten måste kunna stå sig i ett internationellt perspektiv”.

 

Det smakar annorlunda ombord!

Värt att nämna är att smaker och dofter förändras på 10.000 meters höjd. Smaker blir dovare, och aromer kan förändras mycket. Därför kräver flygplansmat extra salt och kryddor, jämfört med på landbacken. Så förutom att maten som SAS serverar har en tydlig skandinavisk prägel så måste man anpassa ingredienserna efter säsong. Fokus är på höga, rika men balanserade smaker. Smakerna ska alltså nå fram till de något avdomnade smaklökarna. Flygplansmat kräver lite extra, precis som dryckerna.

Bjärechips

Skånska potatischips är också något som kommer erbjudas.

Fotokällor:

Bjarechips.se