Vill du själv flyga flygplan?

Många drömmer om att själv få flyga ett flygplan, dock är det inte många som får den möjligheten under livet då det krävs flycertifikat och det är ofta både dyrt och tar mycket tid i anspråk. Men nu finns den möjligheten, alla som vill kan få prova att flyga ett flygplan tillsammans med en instruktör utan att ha flygcertifikat. De fungerar ungefär som när du övningskör med en bilskola, du får efter 30 minuters teori på marken ge dig av upp i luften tillsammans med instruktören och väl uppe i det blå så har flygplanet dubbelkommando som gör att du på egen hand kan ta över spakarna och känna på hur det känns att faktiskt flyga ett flygplan alldeles själv.

Denna möjligheten presenteras av Box Experience och sker på Bromma Flygplats i Stockholm. Provflygningen gör du i ett plan av modellen Piper PA28-161 Warrior som är ett av världens mest vanliga propellerplan. Flygplanet har fyra sittplatser med piloten inkluderad och den första versionen av planet kom redan 1960 men har sedan dess kommit i ett antal olika utföranden med olika motorer och olika antal sittplatser.

De olika versioner som funnits av detta flygplan sedan den första modellen kom ut 1960 är:

*Piper Cherokee

*Piper Charger

*Piper Warrior

*Piper Cadet

*Piper Archer

*Piper Arrow

*Piper Dakota/Pathfinder

 

Säsongen för denna spektakulära upplevelse är maj till september då chansen till bra väder är som störst. När du flyger över Stockholm vill du ha möjligheten att även kunna njuta av utsikten du får och då vill du ha vädergudarna på din sida. Det blir en upplevelse utöver det vanliga och du får möjlighet till något som inte många får möjlighet att prova på under sin livstid. Följ anvisningarna från din instruktör och prova på att flyga ett flygplan!