Flygresor.se – Webbplatsen eller appen?

De flesta större företag har utvecklat appar till sina kunder. Detsamma gäller Flygresor.se. Ett företag som har som affärsidé att låta konsumenter jämföra priser på flygresor från en mängd olika flygbolag och därmed snabbt hitta det billigaste priset.

I och med att allt fler handlar, chattar, bokar resor och mailar på mobilen bör man kunna ställa höga krav på appen från företaget. Är det någon skillnad på appen och hemsidan för konsumenterna?

 

Jämför flygresor hos bägge

Grunden hos Flygresor.se är att jämföra priset på flygresorna. På denna punkt fungerar appen och hemsidan exakt lika. Man väljer avreseort och vart samt när man vill åka. Samtliga filtreringsfunktioner (ex uteslut resor med ett visst antal byten) finns tillgängliga.

Priser och resebolag presenteras även lika tydligt även om datorskärmen skapar möjlighet till något bättre överblick. Men detta har inte med appen att göra så på denna punkt står sig appen och hemsidan lika.

 

Men sista minuten levererar inte lika tydligt

När man sedan går in på undersidan Sista-Minuten skiljer sig de två sökvägarna däremot åt. På hemsidan syns det tydligt varifrån resan går (Ex Göteborg), Var den går (Spanien), Resmål (Lanzarote), hur lång resan är (8dagar), restyp (flyg eller även boende) samt vilken reseleverantör som anordnar resan (Ving).

Därmed finns all information som behövs för att man snabbt ska kunna avgöra om en resa ska bokas till det starkt reducerade priset.

De som utvecklat appen har uppenbarligen ansett att det blivit för mycket information på den lilla skärmen för en hel del syns inte via denna väg. Så pass lite att appen får starkt minus

Det som saknas är resmål, restyp och reseleverantör. Man kan alltså inte i detta läge se var i Spanien resan går, om det är inkl boende och vilka som står bakom resan. Detta syns om man klickar sig in på leverantörens hemsida men det gör det onödigt krångligt att hitta en bra sistaminutenresa.

Appen finns att ladda hem via iTunes och till Google Play.

 

Webbplatsen eller appen?

Ska enbart en flygbiljett bokas står sig appen lika bra som hemsidan. Oavsett väg så finns de verktyg och filtreringsfunktioner som krävs för att hitta rätt flygbiljett. När det sedan kommer till sista-minuten faller appen ganska mycket. Går det att göra bättre? Absolut. När en flygresa söks finns mängder av information presenterat. Dessutom kan man enkelt komma åt mer info via ytterligare länkar. Här har utvecklarna lyckats så de borde kunna hitta en tydligare lösning även när det gäller Sista Minuten.

Än så länge vinner alltså desktopvarianten. Hur länge återstår däremot att se.