Att flyga i sista minuten

Att resa runt i världen och uppleva nya platser är inget som gör dig unik i sig. Detta har varit ett intresse för massor av människor under herrans många år. Idag är det inte direkt som när din mor och far var unga. På den tiden så var de lyxigt att åka på utlandssemester, och det finns faktiskt de som har föräldrar som aldrig varit utanför Sveriges gränser. Numera är det nästan billigare att åka utomlands på semester, än att förlägga ledigheten till Sverige. Detta har då lett till att både flygbolag och resebyråer har ökat i antal. När det då finns så många som erbjuder resor, så blir det helt naturligt att det också blir många platser som inte blir sålda.

Detta leder då i sin tur att både flygbolagen och resebyråerna hellre säljer dessa till ett mycket lägre pris än det som utannonserades från början. Det handlar då om att locka alla de som snabbt vill finna en resa och i stort sett kan åka iväg en eller ett par dagar efter att resan bokats. Dessa resor har då fått namnet ”sista-minuten-resor”, vilket gör det möjligt att finna riktiga fyndresor till en plats du drömt om att besöka. Naturligtvis kommer det att finnas alternativ till dessa resor, och detta är då alla de som utannonseras av det som kallas för lågprisflyg. Vissa flygbolag i branschen har nischat in sig till att vara ett flygbolag med låga priser.

Nischade flygbolag med låga priser

När du väljer att åka med lågprisflyg kommer du nästan alltid (surprise!) få en lägre kvalitet på din resa. Framförallt handlar det då i de allra flesta fall om resor till destinationer inom Europa. Dessa resor kommer också oftast bara innehålla själva flygresan, vilket då gör att du själv får boka hotell eller annat boende. På så sätt kan det ibland bli så att valet av dessa resor egentligen blir dyrare, än det hade varit att boka en resa komplett med både transporten och boendet. På så sätt kommer många gånger de sista-minuten-resor som finns vara ett både bättre och mera ekonomiskt val. Samtidigt får du alltid en bättre kvalitet på din resa.

Det är många som erbjuder sista-minuten-resor

I och med att människor som ska ut och resa blivit mycket mera flexibla och kan åka på kort varsel, så finns det också många aktörer på nätet som börjat fokusera på att erbjuda sista-minuten-resor. Precis som med valet av resan och din destination så kommer valet av flygbolag vara minst lika viktigt att ta in i beräkningen. Här vill du förvissa dig om att få en bra service och att beskrivningen verkligen stämmer. En av de som erbjuder en överblick över de senaste sista-minuten-resorna är Travelmarket – följ länken här till deras jämförelsesida där de listar de senaste och billigaste sista-minuten-resorna från några av flygbranschens främsta resebolag.

Detta är inte enbart en seriös reseförmedlare och jämförelsesajt, utan också en plats där du lätt finner det du söker, vilket säger mycket i en konkurrensutsatt bransch där många sajter inom samma bransch idag kämpar om konsumentens gunst med laserskarp UX och fokus på användarupplevelse. Detta är naturligtvis bara ett exempel på var du kan finna billiga resor på nätet, men ett mycket bra sådant som alla som är sugna på en billig och bra resa borde kika på.