Flygplatser som får dig att vilja stanna

 

Det är meningen att resa ska vara en rik upplevelse, alltså att uppleva kulturer, mat, och annat nöje. Då är det synd att hela upplevelsen ofta förstörs redan på flygplatsen. Det borde vara enkelt: kom till flygplatsen i tid, visa passet, lämna bagage, gå på planet – helst med ett glas champagne i handen. Men för vissa som har det lite bättre ställt än andra så behöver det här inte vara ett problem. Städer runtom i världen har startat ett helt nytt sätt att resa på, eller rättare sagt: att spendera sin tid på flygplatsen på. Välfungerande flygplatser som även erbjuder lyxiga flyglounger, och sovrum, som kommer få resenärerna att vilja stanna kvar. Här är några exempel på några av världens bästa flyglounger som erbjuder avskildhet, lugn och en stressfri miljö. Det är så bra att nästa gång du bokar ett flyg borde du överväga att stanna några extra timmar på flygplatsen.

Finnair Lounge, Helsinki Airport

Väggar som är täckta i filt som stänger ute störande ljud, trådlös mobilladdning, och bara enkelheten i sig gör Finnair Lounge till en av de bästa i världen. Buffén är alltid uppdukad (smörgåsbordet under midnatt är fantastiskt), och de eleganta finska samt nordiska möblerna erbjuder den bästa bekvämligheten. Och vem vill inte ta en tupplur i de små poddarna på bilden? För resenärer som behöver en paus så finns det en traditionell finsk bastu (så klart) och privata duschar.

 

finnair-lounge

 

Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt Airport

Denna flyglounge på Frankfurts flygplats erbjuder sin egen passkontroll och säkerhetskontroller, så resenärer blir servade direkt när de kommer till flygplatsen – parkering av bilen, bär bagaget åt dig. Kreativt designad belysning från de många vägglampor som finns strålar bakom från en svart glasvägg och från toppen av restaurangens skiljevägg. Belysningen skapar en avslappnande och stressfri miljö som alla resenärer behöver. Allt här är placerat och skapat med en tanke bakom sig.

 

lufthansa-firstclass

Airside Bedrooms Heathrow Airport

Om du ska byta plan kan det ibland innebära lång väntetid på flygplatsen. Vissa flygplatser erbjuder sovrum som går att hyra per timme istället för per dygn, bland annat gör flygplatsen Heathrow i London det. Det är det bästa stället att spendera sin väntetid på! Ska man inreda sovrum med hotellkänsla så är det här rätt sätt att göra det på. Ladda dina batterier, både för din elektronik och din kropps, i din privata kabin och gå sedan på ditt nästa flyg helt uppfriskad!

 

airside-bedrooms-heathrow

 

Narita Airport Tokyo

En annan flygplats som även erbjuder sovrum som går att boka över några timmar, är flygplatsen Narita utanför Tokyo. Egen dusch och badrum finns det även i rummet. Men för de som nöjer sig med endast en egen säng så finns det så kallade ”kapselsängar”. Istället för att hyra ett helt rum, så lånar du endast en säng som finns i en liten kapsel in i väggen tillsammans med flera andra kapslar i samma rum. Det här kanske inte låter särskilt privat eller bekvämt, men det är mycket behagligare än vad man kan tro!

 

narita-airport

 

Det finns flera andra flyglounger som erbjuder lyx in i minsta lilla detalj runt om i världen, och det här var bara några av de få. Bara att kunna få sova i en säng medan man väntar på sitt plan är en lyx i sig. Så, nästa gång du är ute och reser, kolla upp vad flygplatsen du ska till har att erbjuda!